50cl de crème liquide
75g de sucre poudre
3 feuilles de gélatine
vanille eventuellement
coulis de fruits
faire chauffer la crème avec le sucre
faire tromper la gélatine dans l'eau froide
une fois la crème frémissante, y incorporer la gélatine egouttée
fouetter et mettre dans des verres individuels
une fois refroidies, mettre le coulis de fruit
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ten wloski deser to kolejna ulubiona pozycja moich domownikow. Szybko sie przygotowuje, trzeba jedynie wczesniej o niej pomyslec bo potrzebne jej jest kilka godzin odpoczynku w lodowce. Z owocami lesnymi, z cytrusami czy czekolada, dla kazdego znajdzie sie dobry element do degustacji tego prostego i pysznego deseru smietankowego
1/2 l slodkiej smietany
6/8g zelatyny namoczonej w zimnej wodzie
75g cukru
ewentualnie wanilia
sos z owocow
smietane i cukier postawic na ogien ale uwazac zeby nie zagotowac
zdjac z ognia przy pierwszym babelku, odcedzona zelatyne dodac do smietany, wymieszac i przelozyc do pojedynczych szklaneczek
odstawic do wystygniecia
na koniec dodac sos z owocow
smacznego!!
Kolejny klasyk:-) I to znow taki, którego się boję:-)
RépondreSupprimerMój pierwszy raz ciągle przede mną:-)
Buźka!!
moj pierwszy raz za mna i to zupelnie niedawno! wiec i Ty sie odwaz!!! zobaczysz jakie fajne wyjdzie!! buziaki!!
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RépondreSupprimerEt dire que j'en ai fait une avant toi, alors là, je savoure car j'ai bien conscience que c'est un pur miracle...peut-être que cela s'explique justement par la facilité de la recette...Les photos sont très belles en tout cas, ça donne envie! Bisous
RépondreSupprimeret oui, ça relève du miracle!! en tout cas, la Tienne était tout aussi bonne (bon, d'accord, elle était meilleure!) et elle m"a donné envie de m'y mettre! chose faite, je me cherche un nouveau dessert à tester
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